Wat is Viva Connections?

Advantive is als Microsoft Gold Partner helemaal thuis op het gebied van Microsoft Viva Connections. Onze deskundigen zijn altijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en helpen je graag verder met de omgeving voor jouw onderneming op te zetten.

Wat is Microsoft Viva Connections?

Werken op afstand brengt diverse uitdagingen met zich mee. Gelukkig biedt Microsoft 365 uitgebreide mogelijkheden voor werknemerscommunicatie en betrokkenheid met behulp van tools zoals SharePoint, Microsoft Teams en Stream. Viva Connections brengt al deze toepassingen echter samen in een bedrijfsspecifieke app binnen Microsoft Teams.

Wat houdt het in?

Connections beschikt over een dashboard voor het tonen van dynamische acties en herinneringen, evenals een gepersonaliseerde nieuwsfeed voor (bedrijfs)nieuws. Organisaties kunnen het brandmerken als hun eigen “werknemersapp”, en vervolgens hun dashboardkaarten en bronverwijzingen aanpassen. Het biedt ondernemingen een intelligent en persoonlijk intranet op basis van SharePoint Online. De homepage-ervaring van Viva Connections lijkt sterk op moderne SharePoint-starterstemplates, met extra mogelijkheden zoals de bedrijfsfeed. Dankzij de integratie van Microsoft 365 en Microsoft Teams beschikken medewerkers over een complete digitale werkplek. Bovendien zorgt het ervoor dat medewerkers het intranet dagelijks gebruiken én nauw betrokken blijven bij de organistie(ontwikkelingen). Viva is ontworpen met een mobiel-eerst benadering. Momenteel richt de Microsoft Teams-app zich voornamelijk op samenwerking, vergaderingen, chats en toegang tot bestanden via mobiele apparaten. Dit is vooral handig voor frontline werknemers en medewerkers onderweg, die vooral moeite hebben om toegang te krijgen tot documenten en om verbonden, betrokken en up-to-date te blijven.

Makkelijk naar jouw hand in te stellen

Het dashboard maakt het mogelijk om adaptieve meldingskaarten te richten op verschillende doelgroepen door werknemers linken te bieden naar bedrijfsbronnen, taakmeldingen en informatie gebaseerd op hun rol in de organisatie. Het dashboard is ook uitbreidbaar, wat veel potentieel biedt voor ontwikkelaars en interne IT-teams om extra integratiepunten te bouwen en weer te geven als aangepaste kaarten.

Wat je krijgt met Viva Connections is in essentie een template voor de startpagina, maar je moet nog steeds de rest van de intranetsite ontwikkelen die erachter zit in moderne SharePoint-sites. De Connections-template kan voldoende zijn voor kleine of middelgrote organisaties, maar grotere organisaties met complexe data of meer geavanceerde intranetbehoeften zullen waarschijnlijk verder moeten gaan dan wat Viva biedt op gebieden zoals:

  • Branding
  • Personalisatie en doelgerichtheid van inhoud
  • Navigatie op site- en paginaniveau
  • Site-provisionering en geautomatiseerde configuratie
  • Andere uitgebreide intranetfuncties, zoals kennisbanken voor beleid en procedures, site-analyses en erkenning van werknemers
 
 

En het beste is: alle Microsoft 365-licentieplannen die toegang hebben tot SharePoint en Microsoft Teams kunnen Connections gebruiken als onderdeel van de bestaande licenties. Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden.

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.