Samenwerking Handico Trucking en Advantive

Gino Withofs, zaakvoerder van Handico Trucking, deelt graag zijn ervaringen met betrekking tot de samenwerking met Advantive, dat werd ingezet als Trusted Advisor voor Handico.

Achtergrond

Voorafgaand aan de samenwerking had Handico een eigen IT-afdeling binnen een grotere organisatie, waar ze werkten vanuit een Citrix-omgeving. Hun doel was om meer controle en vrijheid te verkrijgen over hun IT-omgeving. Men wilde weg van de overkoepelende groep en hun IT-beheer in eigen handen nemen. Advantive werd partner om deze uitdaging te realiseren.

De Uitdagingen

Tijdens de migratie naar Microsoft botste Handico tegen enkele uitdagingen aan, wat maakte dat het proces enkele moeilijkheden met zich meebracht:

🔸Verandering van IT-producten en -processen: Hun personeel moest wennen aan compleet nieuwe IT-producten, zoals Microsoft 365 en Teams, wat ook een herziening van hun werkmethoden vereiste.

🔸Overgang naar zelfstandig IT-beheer: Plotseling lag de verantwoordelijkheid voor hun IT-beheer volledig bij hunzelf, wat een grote verschuiving was ten opzichte van hoe ze eerder werkten.

Advantive heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn met diepgaande expertise in Microsoft-oplossingen. We kijken met optimisme uit naar verdere samenwerking in de toekomst."

De Rol van Advantive

Met behulp van Advantive werd Handico op een succesvolle manier doorheen deze uitdagende periode geleid. Enkele positieve aspecten van de samenwerking met Advantive zijn:

🔸Deskundigheid in Microsoft-oplossingen: Vanaf het allereerste contact met Advantive merkten we dat ze een schat aan expertise hadden op het gebied van Microsoft-oplossingen. Rick en Daniel waren buitengewoon goed geïnformeerd en konden ons helpen met de juiste oplossingen.

🔸Vrijheid voor Digitale Transformatie: Advantive hielp ons om meer vrijheid te verkrijgen in onze digitale transformatie-inspanningen. Ze begrepen onze visie en werkten actief mee aan het realiseren ervan.

🔸Technische Expertise: Tijdens het project bleek de technische expertise van medewerkers zoals Rick en Yves van onschatbare waarde te zijn, vooral als het ging om het implementeren van verbeteringen.

Toekomstplannen

Binnen Handico blijft men gefocust op digitale innovatie. Ze hebben onlangs een nieuwe collega aangeworven die zal bijdragen aan hun IT-afdeling. Bovendien zijn ze enthousiast over het gebruik van OpenAI en waarderen ze alle tips en trucs die ze kunnen krijgen met betrekking tot digitale transformatie.

Suggesties voor Verbetering

“Een waardevolle suggestie die ik aan Advantive zou willen geven, en die eigen is aan de IT-wereld, is het belang van duidelijke communicatie. De technische termen kunnen soms verwarrend zijn voor mensen zonder ervaring in de technische sector. Het zou handig zijn om een tussenpersoon te hebben die deze IT-taal kan vertalen naar begrijpelijke termen voor iedereen binnen onze organisatie.”

Conclusie

“Onze samenwerking met Advantive is over het algemeen buitengewoon positief verlopen. Het heeft ons in staat gesteld om onze IT-omgeving te verbeteren en meer zelfstandigheid te verwerven. Advantive heeft bewezen een betrouwbare partner te zijn met diepgaande expertise in Microsoft-oplossingen. We kijken met optimisme uit naar verdere samenwerking in de toekomst.”

Wat doen we nog meer?

Cloud datacenter

Modern datacenter

Een datacenter in Microsoft Azure biedt je maximale flexibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid.

Managed services

onze oplossingen

Maak kennis met de managed services van Advantive voor de Microsoft omgeving van jouw organisatie.

Moderne werkplek

Online vergaderen met Microsoft Teams

De moderne werkplek faciliteert prettig en veilig (samen)werken vanuit huis, op kantoor en onderweg.